Zonnepanelen installateur Limburg

Laat je adviseren door een van onze erkende adviseurs. Plan vrijblijvend een afspraak bij jou thuis en start direct met besparen.

Waarom Evectra?

De voordelen

Waarom investeren in zonnepanelen?

Je huis stijgt in waarde

Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel. Sinds 2015 is een energielabel verplicht voor iedereen die een huis wil kopen, verkopen of verhuren.

Dalende energiekosten

Je maandelijkse energiekosten dalen omdat je nu voor een deel, of helemaal, je eigen stroom opwekt. Een flinke energiebesparing elke maand.

Terugleveren leverancier

Wek je meer stroom op dan je verbruikt, dan kun je dat terugleveren aan je energieleverancier. De vergoeding die je hiervoor krijgt verschilt.

Goed voor het milieu

Zonnepanelen wekken groene stroom op. Dat maakt ze 100% duurzaam. Tevens verlagen ze de vaak vervuilende CO2-uitstoot van uw huishouden.

Weinig onderhoud

Onze zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Vuil dat op de panelen terecht komt wordt automatisch weggespoeld door regen en sneeuw.

Lange levensduur

Zonnepanelen zijn een goede investering. Je hebt in de meeste gevallen rond de 25 jaar profijt van de panelen. Goed voor milieu en je portemonnee.

Onze werkwijze

In 4 stappen naar zonne-energie op de zaak of bij je thuis

Door onze grote voorraad zonnepanelen in Nuth kunnen wij in héél Limburg snel leveren. Profiteer ook van dit voordeel. Verlaag je energierekening en investeer in je huis. Maak hier de afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat je informeren over de voordelen van het kopen van zonnepanelen.

man die zonnepanelen op een dak monteert

Stappenplan

Zonnepanelen op je dak

1

Vrijblijvend adviesgesprek

We bepalen de behoefte, bespreken de mogelijkheden en maken de offerte.

2

De technische schouw

Als je akkoord gaat met de offerte volgt een technische inspectie door de installateur.

3

Installatie van de zonnepanelen

Er wordt een installatiedatum ingepland. Je ontvangt een mailbevestiging.

4

Nazorg en serviceverlening

Zonnepanelen professioneel laten reinigen? Neem eerst contact met ons op.

FAQ

Meestgestelde vragen

Het is belangrijk om te kijken naar het soort zonnepanelen, vermogen, rendement, de afmetingen en natuurlijk de prijs. Ook dient u rekening te houden met het type, de grootte en de oriëntatie van het dak.

Bespreek uw wensen en voorkeuren met een zonnepaneel-adviseur van Evectra. Na een adviesgesprek bent u goed geïnformeerd en weet u welke panelen het meest geschikt zijn voor uw dak.

Bij Evectra kunt u verschillende soorten zonnestroom-systemen kopen. Met of zonder installatie.

Kiest u zonder installatie dan ontvangt u enkel een pakket met materialen. Daarmee kunt u zelf aan de slag. Een zonnestroom-systeem bestaat uit zonnepanelen, een onderconstructie, de omvormer en een aansluiting in de meterkast.

De landelijke subsidie op zonnepanelen is sinds 2013 gestopt. Er zijn verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Wel krijgt u de btw terug van de Belastingdienst. 

Het kabinet wil vanaf 1 januari 2023 de btw op zonnepanelen afschaffen. Het tarief gaat dan omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur.

Wat je nodig hebt zijn uiteraard de zonnepanelen. Verder heb je het volgende nodig:

  • Omvormer. Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de invoerspanning naar een andere spanning kan omvormen. De spanning die een systeem zonnepanelen levert, is in de meeste gevallen niet direct geschikt voor gebruik.
  • Bevestigingsmaterialen. Om uw zonnepanelen te bevestigen op het dak.
  • Een extra groep in de meterkast. Bij 14 zonnepanelen of meer heeft u altijd een 3-fasen omvormer nodig. Wij adviseren echter altijd een 3-fasen aansluiting.
  • Monitoringsysteem. Monitoring voor zonnepanelen geeft inzicht in opgewekte energie. Tevens kunnen fouten en problemen snel worden opgespoord.
  • Genoeg ruimte om je zonnepanelen te plaatsen.

Het is mogelijk om zonnepanelen te huren. Bij Evectra is het vooralsnog alléén mogelijk om zonnepanelen te kopen.

Er zijn veel fabrikanten die ieder tientallen modellen zonnepanelen produceren. Iedere fabrikant probeert zich te onderscheiden door middel van bijvoorbeeld een betere technologie, speciale coating, langere garantie, minder opbrengstverlies etc. In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. Let daarom op een goede prijs en de betrouwbaarheid van de fabrikant. De panelen onderscheiden zich ook in het uiterlijk, de technologie en afmetingen.

De pakketten verschillen onderling op basis van rendement, opgewekte energie en gemiddelde opbrengst. Neem contact met Evectra voor meer informatie over de beste zonnepanelen.

De coating op de panelen zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hecht op de panelen. Toch is dit niet te voorkomen. Het beste kunt u de zonnepanelen schoonmaken met water en een zachte borstel. Evectra biedt hierin ook nazorg. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

De hoeveelheid kWh die een zonnepaneel oplevert is afhankelijk van het Wattpiek vermogen van een paneel en het aantal zonuren. Om zelf een idee te krijgen hoeveel kWh een zonnepaneel op kan wekken volgt hier een klein voorbeeld:

In Nederland moet je de hoeveelheid Wattpiek van een zonnepaneel met 0.85 vermenigvuldigen om te achterhalen hoeveel kWh dat paneel oplevert. Dus een paneel van 400 Wp wekt (400 x 0.85 = 340) ongeveer 340 kWh op.

projecten

Projecten met zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn niet alleen efficiënt, maar zien er ook nog eens prachtig uit op je dak.

man die een zonnepaneel vasthoudt
zonnepanelen op een schuin dak

recensies

Veel tevreden klanten

Offerte zonnepanelen aanvragen

Klaar voor zonnepanelen? Vraag een offerte aan

Onze vriendelijke zonnepaneel-adviseurs komen vrijblijvend bij je langs. In een afspraak van maximaal 60 minuten bepalen we de behoefte en bespreken we de mogelijkheden.