Laat je adviseren door een van onze erkende adviseurs. Plan vrijblijvend een afspraak bij jou thuis en start direct met besparen.

Waarom zonnepanelen van Evectra?

De voordelen

Waarom investeren in zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben de afgelopen jaren snel terrein gewonnen als een milieuvriendelijke en kosteneffectieve energieoplossing voor huishoudens en bedrijven. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van de kracht van de zon om elektriciteit op te wekken en biedt tal van voordelen voor zowel het milieu als je portemonnee. Laten we eens inzoomen op de belangrijkste voordelen van zonnepanelen.

Besparing op energiekosten
Een van de meest voor de hand liggende voordelen van zonnepanelen is de aanzienlijke besparing op uw energierekening. Zodra je zonnepanelen zijn geïnstalleerd, begint je direct geld te besparen, omdat je minder afhankelijk bent van jouw energieleverancier. In feite kunnen zonnepanelen je helpen om tot wel 50% of meer te besparen op uw jaarlijkse elektriciteitskosten.
Ga voor duurzaam
Milieuvriendelijk
Zonnepanelen dragen bij aan een schonere en groenere planeet. Ze verminderen je koolstofvoetafdruk door de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te verminderen. Door over te stappen op zonne-energie draagt je bij aan het verminderen van de luchtvervuiling en de klimaatverandering.
Ga voor duurzaam
Aantrekkelijke rendementen op investering
Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je financiën. Veel landen bieden stimuleringsmaatregelen, zoals belastingvoordelen en subsidies, om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Bovendien genereer je extra inkomsten door overtollige energie terug te leveren aan het net.
Ga voor duurzaam
Onafhankelijkheid van energieleveranciers
Met zonnepanelen wordt je minder afhankelijk van traditionele energieleveranciers. Dit betekent dat je minder vatbaar bent voor schommelingen in energieprijzen en stroomuitval. Je hebt de controle over jouw eigen energievoorziening.
Ga voor duurzaam
Duurzame investering
Zonnepanelen hebben een lange levensduur, vaak wel 25 jaar of langer, met minimale onderhoudskosten. Dit maakt het een duurzame investering die zichzelf op de lange termijn ruimschoots terugbetaalt.
Ga voor duurzaam
Stijging van de woningwaarde
Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een huis met lagere energiekosten en een groen imago.
Ga voor duurzaam
Vorige slide
Volgende slide

Kortom, zonnepanelen bieden talloze voordelen, variërend van financiële besparingen en milieuvriendelijkheid tot onafhankelijkheid van energieleveranciers. Het investeren in zonne-energie is niet alleen verstandig voor je huidige situatie, maar ook voor de toekomstige generaties. Maak de overstap naar zonnepanelen en draag bij aan een duurzame toekomst voor onze planeet.

Wilt je meer weten over het installeren van zonnepanelen voor jouw woning of bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en ontdek hoe zonne-energie jouw leven kan veranderen. Samen bouwen we aan een groenere toekomst!

Je huis stijgt in waarde

Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel. Sinds 2015 is een energielabel verplicht voor iedereen die een huis wil kopen, verkopen of verhuren.

Dalende energiekosten

Je maandelijkse energiekosten dalen omdat je nu voor een deel, of helemaal, je eigen stroom opwekt. Een flinke energiebesparing elke maand.

Terugleveren leverancier

Wek je meer stroom op dan je verbruikt, dan kun je dat terugleveren aan je energieleverancier. De vergoeding die je hiervoor krijgt verschilt.

Goed voor het milieu

Zonnepanelen wekken groene stroom op. Dat maakt ze 100% duurzaam. Tevens verlagen ze de vaak vervuilende CO2-uitstoot van uw huishouden.

Weinig onderhoud

Onze zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Vuil dat op de panelen terecht komt wordt automatisch weggespoeld door regen en sneeuw.

Lange levensduur

Zonnepanelen zijn een goede investering. Je hebt in de meeste gevallen rond de 25 jaar profijt van de panelen. Goed voor milieu en je portemonnee.

Onze werkwijze

In 4 stappen naar zonne-energie op de zaak of bij je thuis

Door onze grote eigen voorraad zonnepanelen kunnen wij meestal binnen een aantal weken leveren. Profiteer ook van dit voordeel. Verlaag je energierekening en investeer in je huis. Maak hier de afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat je informeren over de voordelen van het kopen van zonnepanelen.

man die zonnepanelen op een dak monteert

Stappenplan

Zonnepanelen op je dak

1

Vrijblijvend adviesgesprek

We bepalen de behoefte, bespreken de mogelijkheden en maken de offerte.

2

De technische schouw

Als je akkoord gaat met de offerte volgt een technische inspectie door de installateur.

3

Installatie van de zonnepanelen

Er wordt een installatiedatum ingepland. Je ontvangt een mailbevestiging.

4

Nazorg en serviceverlening

Zonnepanelen professioneel laten reinigen? Neem eerst contact met ons op.

FAQ

Meestgestelde vragen

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Vanaf 2023 wordt er geen btw meer geheven op zonnepanelen, wat neerkomt op een kostenbesparing van 21 procent. Daarnaast kun je profiteren van de salderingsregeling, waarbij je een gunstige prijs ontvangt voor de elektriciteit die je aan het elektriciteitsnet levert. Dit zijn voordelen die het investeren in zonnepanelen aantrekkelijk maken. 

Zonnepanelen hebben over het algemeen een geschatte levensduur van 25 tot 30 jaar. Wat betreft de string omvormer, heeft deze doorgaans een kortere levensduur dan de zonnepanelen, meestal rond de 10 tot 15 jaar. Micro-omvormers hebben meestal een levensduur van minimaal 25 jaar. 

Wp geeft het vermogen van een individueel zonnepaneel aan, kWp verwijst naar het totale vermogen van het zonnepanelensysteem en kWh wordt gebruikt om de hoeveelheid verbruikte of geproduceerde elektriciteit te meten.

Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren. Het installeren van zonnepanelen omvat verschillende aspecten, waaronder dakbeoordeling, elektrische bekabeling, montagesystemen en aansluiting op het elektriciteitsnet. Als je ervaring hebt met elektrische installaties en bouwtechnieken, en je hebt voldoende kennis van de plaatselijke bouwvoorschriften en elektrische codes, kun je ervoor kiezen om zelf zonnepanelen te installeren. Het is echter sterk aanbevolen om een professional te raadplegen of een erkend installatiebedrijf in te schakelen.

In Nederland is voor het plaatsen van zonnepanelen meestal geen vergunning nodig. Dit geldt voor veel standaardsituaties, zoals het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak of een plat dak van een woning. Als je in een monumentaal pand woont of in een gebied met een beschermd stadsgezicht, kunnen er strengere regels gelden. 

Glas-glas zonnepanelen zijn een type zonnepaneelconstructie waarbij zowel de voorkant als de achterkant van het paneel uit glas bestaat. Ze bieden een langere levensduur, verbeterde duurzaamheid en bescherming tegen vocht en mechanische belasting. 

Een 1-fase aansluiting heeft één stroomdraad en wordt vaak gebruikt in woningen met een lagere energiebehoefte. Een 3-fase aansluiting heeft drie stroomdraden is nodig bij zwaardere elektrische apparaten en zorgt voor een betere verdeling en efficiëntie. 

In Nederland is het mogelijk om te veel opgewekte energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, dit wordt vaak “salderen” genoemd. Het belangrijkste verschil tussen “salderen” en “terug leveren” is dat bij salderen de opgewekte elektriciteit direct wordt verrekend met je eigen verbruik, terwijl bij terug leveren de overtollige elektriciteit naar het net gaat en je een vergoeding kunt ontvangen voor deze terug geleverde elektriciteit, afhankelijk van je energieleverancier en contract. 

Zonnepanelen leveren ook in de herfst en winter energie, zij leveren lagere hoeveelheden door kortere dagen en minder direct zonlicht. Desondanks blijven zonnepanelen waardevolle energie produceren, zelfs op bewolkte dagen, en dragen ze bij aan het verminderen van energieverbruik en kosten gedurende het hele jaar.

Zonnepanelen kunnen de waarde van een woning verhogen. Dit komt doordat ze bijdragen aan de energie-efficiëntie van de woning en daardoor de maandelijkse energiekosten verlagen. Potentiële kopers zien dit als een aantrekkelijke eigenschap, wat de algemene waarde van de woning verhoogt. 

projecten

Projecten met zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn niet alleen efficiënt, maar zien er ook nog eens prachtig uit op je dak.

man die een zonnepaneel vasthoudt
zonnepanelen op een schuin dak

recensies

Veel tevreden klanten

Offerte zonnepanelen aanvragen

Klaar voor zonnepanelen? Vraag een offerte aan

Onze vriendelijke zonnepaneel-adviseurs komen vrijblijvend bij je langs. In een afspraak van maximaal 60 minuten bepalen we de behoefte en bespreken we de mogelijkheden.

Offerte aanvraag

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef